Jak Jeść?

Puchę Drwala można śmiało jeść na zimno, ale najlepiej smakują po podgrzaniu. Jest na to kilka sposobów.

Puchę Drwala można śmiało jeść na zimno, ale najlepiej smakują po podgrzaniu.

Jest na to kilka sposobów.

Zamkniętą puszkę umieść w garnku z gotującą się wodą i odczekaj 10-15 minut.

Otwórz puszkę i danie przełóż do garnka czy na patelnie i odgrzej na małym ogniu, bez dodatku tłuszczu.

Połóż LEKKO OTWARTĄ puszkę przy ognisku (nie bezpośrednio w ogniu, ale na żarzącym się kawałku drewna).

Kiedy uznasz, że danie jest wystarczająco zagrzane, otwórz puszkę, uważając przy tym, żeby się nie poparzyć (użyj ściereczki czy ręcznika kuchennego).

Zagrzane danie możesz jeść prosto z puszki. Jeśli masz chęć, przełóż posiłek na talerz i dodaj swój ulubiony dodatek – ziemniaki, ryż, makaron czy chleb – sprawdzą się doskonale.

I voila! Ciesz się pysznym, zdrowym daniem, gdziekolwiek chcesz!